FAQ

Over Codepeople

Wat is de link met Testpeople en Codepeople?

Codepeople is ontstaan vanuit Testpeople, een software testbedrijf uit Breda. Bij Testpeople draait de hele organisatie om medewerkersgeluk. De medewerkers van Testpeople worden volledig vrij gelaten om te groeien in de richting die ze zelf kiezen. Technisch tester Johan kreeg steeds meer interesse in de andere kant van software, namelijk het bouwen ervan.

In plaats van afscheid van elkaar te nemen, heeft Testpeople Codepeople opgericht, samen met Johan. De dienst van de bedrijven is anders, maar de bedrijfscultuur en de focus op medewerkersgeluk blijft hetzelfde!

Wat doen jullie aan MVO?

Bij Codepeople sparen alle medewerkers een klein bedrag per maand voor in het goede doelenpotje. Hiervan worden doelen gesteund die dicht bij ons hart staan. Iedere medewerker van Codepeople kan goede doelen aandragen en samen besluiten we welke doelen we steunen. Daarnaast is ons kantoor CO2 neutraal.

Samenwerken met Codepeople

Welke specialisaties hebben jullie ontwikkelaars?

Bij Codepeople richten we ons niet op een bepaalde specialisatie. De verschillende type ontwikkelaars die bij ons in dienst zijn, zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in o.a.: .Net, Javascript, C++, Python en PHP.

We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s. Hierbij vinden we het belangrijker dat je bij ons past, dan in welke taal je codeert. We kijken natuurlijk wel naar wat de trends zijn in de markt en van welke talen en frameworks we aanvragen krijgen.

Hoe lang duurt het voordat de ontwikkelaars volledig kunnen meedraaien in een project?

Dit is compleet afhankelijk van het soort opdracht en de context. Maar onze ontwikkelaars zijn gewend aan het werken in diverse omgevingen bij nieuwe opdrachtgevers.

Werken bij Codepeople

Bij welk project kom ik terecht als ik bij Codepeople zou werken?

Wij hebben een breed portfolio van opdrachtgevers. Van de grootste bedrijven van Nederland tot kleine(re) organisaties. Wanneer je goed in ons team past, zoeken we een opdracht voor je die bij je past.

We zoeken voor jou de perfecte balans in de volgende drie elementen: de uitdaging van de opdracht (bijv. leuke omgeving, fijn team en werken aan een innovatief product), de reistijd vanaf jouw huis naar je opdrachtgever en natuurlijk de beloning. Je start pas bij de opdrachtgever wanneer jij blij bent met de juiste combinatie van die drie elementen.

Hoe lang is mijn reistijd als ik bij Codepeople werk?

Ook dit hangt van jou af. Het ligt helemaal aan wat jij belangrijk vind in je werk: misschien zoek je een opdracht die dicht bij jouw woonplaats ligt, maar het kan ook zijn dat je het niet erg vind om wat verder te reizen, als het een super leuk project is of je er een hoge beloning voor krijgt. Je start pas wanneer jij tevreden bent met je opdrachtgever.

Is er een salarisindicatie voor werken bij Codepeople?

Ja zeker! Bij ons vloeit het grootste gedeelte van de marge die we maken terug naar onze medewerkers. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Bekijk dan onze animatievideo!

Krijg ik een lease auto wanneer ik bij Codepeople werk?

Je krijgt een lease auto als jij dat wil. Er zijn ook collega’s die ervoor kiezen om een OV-abonnement te nemen. Je mag zelf kiezen wat voor auto je gaat rijden, dit wordt verrekend in je bonus.

Kan ik mij ontwikkelen bij Codepeople?

Dat kan zeker. Sterker nog, we willen heel graag dat jij jezelf blijft ontwikkelen! Doordat wij met veel innovatieve opdrachtgevers samenwerken, werk je altijd in coole omgevingen waar veel oog is voor de laatste ontwikkelingen en trends. Maar als je daarnaast cursussen wil volgen, naar seminars en events wil gaan en andere dingen wil doen om je skills te ontwikkelen, juichen wij dat van harte toe.

Hoe vaak zie ik mijn Codepeople collega’s?

Bij Codepeople heb je eigenlijk twee soorten collega’s: de collega’s die je dagelijks ziet bij je opdrachtgever, en je Codepeople collega’s. Bij Codepeople zijn we een echt team. We komen regelmatig bij elkaar om leuke dingen te doen zoals skydiven of een Escape Room. Daarnaast spreken we elkaar dagelijks in de groepschat en op Slack. Als we ergens niet uitkomen of vragen hebben over werk gerelateerde zaken kunnen we altijd bij elkaar terecht. Accountmanager Jasper komt iedere zes weken langs om te vragen hoe je in je vel zit en hoe je opdracht gaat (indien je hier behoefte aan hebt, kan dit ook vaker dan zes weken). Wanneer we een traject in gaan met een nieuwe sollicitant, bekijken we altijd hoe goed iemand in het team zou passen. We betrekken onze gedetacheerde ontwikkelaars ook in de sollicitatieprocedure. Hierdoor is er een groep ontstaan van gelijkgestemde, communicatief vaardige ontwikkelaars waar je graag een biertje mee drinkt.

We komen daarnaast ook nog 1 vrijdag per twee maanden bij elkaar op de Co-workdagen. Dit doen we niet alleen met onze eigen Codepeoples, maar ook met zusterbedrijven Testpeople (een software testbedrijf), Valueminds (een organisatie die zich richt op agile processen en rollen) en Intellify (een bedrijf dat data analisten en BI consultants detacheert). Zo kunnen we op alle gebieden van software ontwikkeling vragen aan elkaar stellen.

Detachering

Hoe lang duren de opdrachten bij Codepeople?

Dat verschilt heel erg per opdracht. Er zijn opdrachten van een half jaar, maar er zijn ook opdrachten van vijf jaar. Maar nog belangrijker: het ligt ook aan jou. Als jij graag voor een langere tijd in dezelfde omgeving werkt, kunnen we daar op letten bij het kiezen van een opdracht.

Wat zijn de voordelen van detachering bij Codepeople?

We weten niet waar we moeten beginnen :-)… Ten eerste zien we onze medewerkers ook als onze klanten, namelijk onze ‘interne klanten’. Bij alles wat we doen gaan we voor een 9+ ervaring, dit geldt voor zowel onze interne als onze externe klanten. Bij veel grote detacheringsbureaus ben je een nummertje, wij doen er alles aan om het familiegevoel dat we nu hebben, te behouden. Vandaar dat we ook de bewuste keuze maken om klein te blijven. Wij zoeken opdrachten en opdrachtgevers die bij je passen, maar jij kiest waar je uiteindelijk aan de slag gaat. Tot slot krijg je bij ons wat je verdient: we hebben een transparant beloningsmodel, direct gelinkt aan jouw uurtarief. Stijgt jouw tarief, dan stijgt ook je salaris.

Wat gebeurt er wanneer mijn opdracht afloopt?

Wij gaan op zoek voor jou voordat je huidige opdracht afloopt. Wanneer we een opdracht vinden die bij je past, en waar jij wil beginnen, start je gewoon bij je nieuwe opdrachtgever!

Wanneer het wat langer duurt voordat er een passende opdracht voor je is, kom je ‘op de bank’. Dit komt in de praktijk weinig voor, maar als dit voorkomt kan je in deze dagen cursussen en trainingen volgen om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook kiezen sommige collega’s ervoor om zelf mee te zoeken naar een leuke opdracht, maar dit is aan jou.

Codepeople VS. Freelancen

Waarom zou ik in dienst gaan bij Codepeople, als ik ook zou kunnen freelancen?

Hier hebben we heel veel argumenten voor. Laten we beginnen met het belangrijkste; wanneer je in dienst bent van Codepeople, faciliteren wij alles voor jou wat je nodig hebt. Dit kan een nieuwe opdracht zijn, maar ook het volgen van een training of het regelen van een nieuwe auto. Je hoeft geen tijd te besteden aan je administratie, dit doen wij voor je.

Daarnaast kom je te werken in een team waar kennisdeling voorop staat. Je hebt altijd een groep met enthousiaste ontwikkelaars om je heen die je kunnen helpen als je tijdens je werk op een probleem stuit. Dit kan via online kanalen, maar ook terwijl jullie een biertje drinken op de coworkdag.

De verdiensten van Codepeople zijn hoger dan gemiddeld en super transparant, waardoor je precies kan zien wat je verdient als je uurtarief stijgt.